English version
legalizari • certificari • traduceri
autentificari • succesiuni • ipoteci

Contact

Telefon:
004.021.3221.444

Mobil:
004.0724.565.889

Email:
secretariat@notariatinitio.ro
notarolaru@yahoo.com

Retele socializare:

Servicii

Certificări. Certificări in cazul antecontractelor in care partile nu isi respecta obligatiile

Inscrisurilor prezentate de parti li se poate da data certa.
Pot fi certificate si alte situatii: faptul ca o persoana este in viata, faptul ca o persoana s-a aflat intr-un anumit moment intr-un anumit loc, faptul ca o persoana s-a prezentat sau nu la biroul notarial ca urmare a unei somatii, programele informatice, alte fapte prevăzute de lege.
Procedura de certificare este deosebit de utila atunci cand partile au incheiat o promisiune de vanzare-cumparare(antecontract),  acesta a ajuns la scadenta si una dintre parti nu isi mai indeplineste obligatiile.
Incheierea de certificare emisa de notar poate fi folosita in instanta de partea care doreste sa isi dovedeasca buna- credinta si intentia de a-si executa obligatiile.
Este deosebit de important in aceasta situaţie ca partile sa apeleze la un executor judecatoresc, pentru intocmirea si comunicarea conform regulilor de procedura civila, a unei notificari/ somatii catre partea  care nu isi mai executa obligatia.
Partea va fi notificata sa se prezinte la biroul notarial la o data  agreeata cu biroul notarial, si cu respectarea unui termen suficient care ii permite partii atat sa ia cunostinta de notificare cat si sa se prezinte la biroul notarial la data stabilita.  În general  termenul va fi de 10-14 zile de la data intocmirii notificarii.
Pentru indeplinirea procedurii se va prezenta atat notificarea in original cat si dovada inmanarii acesteia prin agent procedural.