English version
legalizari • certificari • traduceri
autentificari • succesiuni • ipoteci

Contact

Telefon:
004.021.3221.444

Mobil:
004.0724.565.889

Email:
secretariat@notariatinitio.ro
notarolaru@yahoo.com

Retele socializare:

Noutati

30 Iunie 2011

Participarea la Conferinta organizata de Ministerul Justitiei din România:"Intrarea în vigoare a Noului Cod Civil: Realitati si provocari legislative ale modernizarii societatii românesti"

Ministerul Justitiei anunta ca Noul Cod Civil va intra în vigoare la data de 01.10.2011.

Începând cu aceasta data, va oferim servicii de consiliere si planificare a patrimoniului matrimonial, atât pentru casatoriile anterioare datei de 01.10.2011 cât si pentru casatoriile ce urmeaza a se încheia.

Sotii vor putea alege dintre mai multe regimuri matrimoniale- al comunitatii de bunuri, al separatiei,
al participarii la achizitii, beneficiind de îndrumare specializata pentru gasirea solutiei perfect adaptate situatiei lor particulare.

Conventiile matrimoniale vor putea fi încheiate numai în forma autentica de catre un notar public si vor fi înregistrate într-un
Registru National, pentru opozabilitate fata de terti.

Fiducia(denumita si trust) va putea fi constituita pe cale contractuala, începând cu data intrarii în vigoare a Noului Cod Civil, numai prin contract încheiat în forma autentica de un notar public.

Începând cu aceeasi data, notarii publici pot fi desemnati fiduciari, adica persoane desemnate sa administreze bunurile fiduciare ce apartineau celui care a constituit fiducia, cu un scop determinat, în folosul unuia sau mai multor beneficiari. Mai pot avea aceasta calitate doar institutiile de credit, societatile de investitii financiare, societatile de asigurare, reasigurare si avocatii.