English version
legalizari • certificari • traduceri
autentificari • succesiuni • ipoteci

Contact

Telefon:
004.021.3221.444

Mobil:
004.0724.565.889

Email:
secretariat@notariatinitio.ro
notarolaru@yahoo.com

Retele socializare:

Servicii

Convenţii matrimoniale şi planificarea averii matrimoniale

Alegerea de către viitorii soţi a unui regim matrimonial se face la încheierea căsătoriei.
Fiecare dintre cele trei regimuri matrimoniale cunoscute de legea română presupune asumarea unui set de reguli cu privire la dobândirea, administrarea şi dispoziţia asupra veniturilor, bunurilor dobândite de soţi, precum şi cu privire la  regimul datoriilor asumate de soţi.
În plus soţii pot stipula prin convenţie matrimonială reguli referitoare la divort, prestaţia compensatorie în caz de divorţ, despăgubiri sau obligaţia de întreţinere.
Convenţia matrimonială se încheie obligatoriu in forma autentificată, înainte de încheierea căsătoriei şi va fi depusă în faţa ofiţerului de stare civilă la data celebrării acesteia.
Regimul matrimonial, o dată ales, poate fi schimbat dacă a trecut cel puţin un an de la încheierea căsătoriei. Acestea se face prin lichidarea regimului anterior şi încheierea unei noi convenţii matrimoniale.
Regimurile matrimoniale se adaptează în funcţie de situaţia patrimonială, ocupaţia, veniturile, previziunile profesionale ale soţilor.
Cele trei regimuri matrimoniale sunt: regimul comunităţii legale, regimul comunităţii convenţionale şi regimul separaţiei de bunuri. Regimul separaţiei de bunuri poate fi încheiat simplu sau în varianta participării la achiziţii.