English version
legalizari • certificari • traduceri
autentificari • succesiuni • ipoteci

Contact

Telefon:
004.021.3221.444

Mobil:
004.0724.565.889

Email:
secretariat@notariatinitio.ro
notarolaru@yahoo.com

Retele socializare:

Servicii

Testamente

Testamentul este un act juridic unilateral pentru cauza de moarte care cuprinde atât dispoziţii patrimoniale( cu privire la averea celui care lasă moştenirea), cat si alte dispoziţii cu caracter nepatrimonial : numirea unui executor testamentar, alegerea legii aplicabile, recunoasterea unui copil, dispoziţii cu privire la funeralii.
Testamentul este un instrument foarte eficace care asigura respectarea dorintei  testatorului si produce efectele translative de proprietate doar la moartea celui care  dispune.
Testamentul poate fi revocat oricand prin declaratie autentificata sau prin intocmirea unui alt testament.
Testamentul este un instrument de protectie a sotului supravietuitor sau de gratificare a unor persoane care nu sunt rude cu dispunătorul . Cu toate acestea, el nu poate incalca rezerva succesorala stabilita de lege pentru anumite categorii de mostenitori.
Pentru autentificarea unui testament dispunatorul se va prezenta la biroul notarial cu un proiect de testament. Daca nu are un proiect de testament gata redactat, atunci el va dicta continutul testamentului notarului, care se va ingriji de scrierea acestuia.
La autentificarea testamentului se recomanda prezenta a doi martori. Acesti martori vor fi adusi de testator si vor fi prezenti la citirea si semnarea testamentului.Martorii vor fi identificati cu carte de identitate valabila si vor semna testamentul alaturi de testator.